Presenteer je eigen single. Muziekcentrum Tjarda Alkmaar - nieuws - opnames tjarda cd!
 

 

 

Home

 

Nieuws

 

Corona maatregelen

 

Feestje en optreden

 

TJARDA oefenruimtes

 

TJARDA muziekschool

 

TJARDA drumschool

 

Reserveren/afzeggen

 

Contact

 

Vacatures

 

Tijden

 

Links

 

Aanmelden nieuwsbrief

Deze site is ontwikkeld door:

 

 

 

Nieuws      Opnames TJARDA CD!

Opnames TJARDA CD 2013!

Presenteer je eigen single.

Wil je ook op de promotie demo van TJARDA en optreden met 10 andere bands? Schrijf je dan nu in voor de marathon opnames want op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober gaan we van start!

Opnames

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober starten we de marathon opnames voor de promotie cd van Tjarda. Het doel is om een promotie cd te maken waarbij iedere band tegelijkertijd de kans krijgt om voor een lage prijs een nummer op te nemen, een cd te maken en gezamenlijk op te treden voor publiek. Tevens is het natuurlijk leuk om van elkaar weer eens te horen wat voor muziek er nou eigenlijk gemaakt wordt in Muziekcentrum Tjarda.

Gemixte versie beluisteren

Op zaterdag 19 oktober worden alle bands verwacht in Tjarda om het resultaat van de afgemixte cd te beluisteren en om elkaar beter te leren kennen dmv muziek en beeldmateriaal. Eigen beeldmateriaal is van harte welkom en zal via een beamer afgespeeld worden. De bands die hun nummer graag anders gemixt willen hebben kunnen vanaf deze datum tegen meer prijs hun nummer bij laten mixen (Arjen zijn prijs voor later bij mixen €20). Wil je nog dingen veranderen in het nummer dan gelden de normale prijzen voor de studio en geluidstechnicus (€ 29,- pu voor opnames). In beide gevallen heb je van 19 oktober tot 4 november de tijd om het nummer te verbeteren. Dus op 4 november moet alles klaar en binnen zijn voor het masteren en het drukken.

Optredens

Het eerste optreden zal plaats vinden in eigen huis “Muziekcentrum TJARDA”. Dit optreden is op zaterdag 9 en zondag 10 november. De TJARDA CD komt pas echt uit op 13 december tijdens de cd presentatie in Victorie.

Hoe werkt het allemaal?

De bands die zich opgeven (dit moeten er minimaal 10 worden ivm de prijs) krijgen in het weekend van 5 en 6 oktober, 2,5 uur de tijd om 1 nummer op te nemen. De opnames duren 2,5 uur per band en gaan achter elkaar door. Het is dus inpluggen en opnemen. Vervolgens worden de nummers ruw gemixt, waarna de gehele cd wordt gemasterd door Gijs Steenbergen (Dare to do), het hoesje wordt gemaakt en de cd gedrukt door Discompany. Ieder band krijgt afhankelijk van het aantal deelnemende bands een aantal cd’s. De overige cd’s worden gratis ter promotie verspreid.

Omdat we het opnemen van je eigen muziek voor iedereen haalbaar willen maken en de prijs laag willen houden, is het niet mogelijk om af te wijken van het concept voor dit bedrag. De voorwaarden zijn dus wat dat betreft voor iedere band gelijk. Mocht je niet tevreden zijn dan kun je tegen meer prijs je opnames verbeteren. Je betaalt dan verder het normale uurtarief en regelt met Arjen en Gijs een geschikte tijd. Alle nummer dienen wel klaar te zijn voor 4 november 2013 om op de cd te komen.

Spelregels

* Je hebt een cover of een eigen nummer klaar om op te nemen

* Je oefent regelmatig met je band in Tjarda

* Je wilt graag samen met andere bands meewerken aan een representatie van de Alkmaarse popscene

* Iedere band krijgt 2,5 uur waarin er een nummer wordt opgenomen

* Het nummer is niet langer dan 7 minuten

De CD kan alleen op deze manier tot stand komen door medewerking van een aantal sponsoren die tegen een heel laag tarief aan het idee meewerken. De financiële bijdrage voor iedere band is €135,- dit is inclusief:

* Opname

* Mixen

* Masteren

* Ontwerp cd hoesje

* CD’s met hoesje

* Optreden in TJARDA

* Optreden in Victorie

Mocht je mee willen doen dan kun je je opgeven bij de bar of per telefoon en dan zetten we je op de lijst. De lijst ligt bij de bar. Let wel: we hebben ruimte voor 10 bands dus vol is vol. Hou de lijst dus in de gaten! De betaling dient binnen een week na inschrijving contant te worden voldaan. Pas dan is de inschrijving geldig.

Wij verheugen ons op een leuke tijd en een mooie presentatie van de Alkmaarse Popscene!

Deze cd wordt gesponsord door: Discompany, Dare to Do, TJARDA studio en muziekcentrum TJARDA.
| bron:

 

-Lage lestarieven
-Korte opzegtermijn
-Gratis proeflessen
-Flexibel in lesduur en lesfrequentie
-Priveles, duoles, groepsles
-Korting op gebruik repetitieruimtes
-Desgewenst bandbemiddeling

  lees verder

 

Hebben jullie een optreden? Plaats deze dan op de TJARDA Giglist. Snel en makkeleijk. Of wil je weten welke band waar en wanneer speelt...?

  lees verder

   lees verder

   lees verder

 

 

 

Home   Contact   Over TJARDA