Ontdek het pure West-Afrikaanse ritme in jezelf Muziekcentrum Tjarda Alkmaar - nieuws - dinsdagavond djembe avond in tjarda
 

 

 

Home

 

Nieuws

 

Corona maatregelen

 

Feestje en optreden

 

TJARDA oefenruimtes

 

TJARDA muziekschool

 

TJARDA drumschool

 

Reserveren/afzeggen

 

Contact

 

Vacatures

 

Tijden

 

Links

 

Aanmelden nieuwsbrief

Deze site is ontwikkeld door:

 

 

 

Nieuws      Dinsdagavond Djembe avond in TJARDA

Dinsdagavond Djembe avond in TJARDA

Ontdek het pure West-Afrikaanse ritme in jezelf

Wil jij kennis maken met jouw ritmegevoel? Of de pure ritmiek van West-Afrika kennen? Volg dan de djembelessen van Agbodo Workshops in muziekcentrum TJARDA. Iedere dinsdagavond om 19:00 tot 20:30 (gevorderden) en 20.30-21.30 (beginners) uur kun je ervaren hoe het is om te spelen.

Wat is een djembe?
De djembe is een trommel die afkomstig is uit West-Afrika. De traditionele djembe wordt met de hand gemaakt. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touwbespanning op de djembe bevestigd. De boom waarvan de traditionele djembe's gemaakt worden is de Leky.

De percussietechniek en de traditionele betekenis van deze muziek wordt al generaties lang doorgegeven door ervaren djembéspelers. Kenmerkend voor Afrikaanse percussie is de polyritmiek. Dit wil zeggen dat er verschillende ritmische structuren tegelijkertijd worden gespeeld.

Djembes
Djembelessen geven een ideale basis om kennis te maken met pure ritmiek. Het ritmegevoel van de cursisten wordt gestimuleerd door het aanbieden van eenvoudige ritmes op de djembe die, naar gelang het niveau van de groep, opgebouwd kunnen worden naar meer gevarieerde en complexe ritmes. Na enige oefening tover je uit de eenvoudige trommel geluiden die variëren van een diepe bas tot aan slaps die klinken als donderslagen

De djembelessen worden verzorgd door Michael Agbodo (Agbodo Workshops). Geboren in Togo, West-Afrika, groeide Michael Agbodo op in een traditie van muziek en dans. Hij volgde een dansopleiding in Lome, de hoofdstad van Togo, waarna hij jarenlang danste bij beroemde gezelschappen in diverse landen van West-Afrika. Inmiddels is hij alweer vele jaren in Nederland en brengt hij hier met veel plezier de kunst van de Afrikaanse dans en percussie over aan iedereen die hier interesse in heeft.

Iedere dinsdagavond is er les, met uitzondering van de schoolvakanties. De lessen worden aangeboden voor beginners en voor gevorderden. De gevorderden les is van 19.00-20.30 uur, de beginners les is van 20.30-21.30 uur

Iedereen is welkom! Voor meer informatie kun je bellen met Michael Agbodo (06-52007136) of kijk op http://agbodo.nl.
| bron:

 

-Lage lestarieven
-Korte opzegtermijn
-Gratis proeflessen
-Flexibel in lesduur en lesfrequentie
-Priveles, duoles, groepsles
-Korting op gebruik repetitieruimtes
-Desgewenst bandbemiddeling

  lees verder

 

Hebben jullie een optreden? Plaats deze dan op de TJARDA Giglist. Snel en makkeleijk. Of wil je weten welke band waar en wanneer speelt...?

  lees verder

   lees verder

   lees verder

 

 

 

Home   Contact   Over TJARDA